De links in de Outlook-invoegtoepassing worden geopend in Internet Explorer

Microsoft Outlook-versies ouder dan 16.0.8110.1000, zoals Outlook 2013 of een versie van Outlook 2016, openen links van invoegtoepassingen standaard in Internet Explorer. Nieuwere versies gebruiken de standaardbrowser.
In dit artikel lees hoe hoe je Internet Explorer-links automatisch doorstuurt naar de browser van Microsoft Edge, zodat de links van de Phishing Report Button niet in Internet Explorer worden geopend.

Let op: Alleen lokaal groepsbeleid wordt hier ingesteld. Als je dit groepsbeleid wilt implementeren voor beheerde gebruikers, moet je het instellen voor de implementatieomgeving waarvan je gebruik maakt.

Stap 1:

Open in Windows de instelling Groepsbeleid bewerken en klik op Computerconfiguratie (1a) > Administratieve sjablonen (1b) > Windows-onderdelen (1c) > Internet Explorer (1d).

Stap 2:

Dubbelklik op Alle sites verzenden die niet op de lijst met sites staan van de Enterprise-modus in de lijst (1e) en selecteer Ingeschakeld. Bevestig door op OK of Toepassen te klikken.

Stap 3:
Dubbelklik op Configureren welk kanaal van Microsoft Edge wordt gebruikt om doorgestuurde sites te openen op de lijst (1e) en klik op Ingeschakeld (3a).
Onder Opties (3b) kun je nu de drie voorkeursversies van Microsoft Edge kiezen waarnaar Internet Explorer links moet doorsturen. Bevestig door op OK of Toepassen te klikken.