Installatiehandleiding voor Microsoft 365

In dit document wordt beschreven hoe je de invoegtoepassing  SoSafe Phishing Report Button voor Outlook installeert wanneer je met Microsoft 365 werkt.
Met de Phishing Report Button kunnen alle medewerkers e-mails rechtstreeks in hun Outlook-mailprogramma als poging tot phishing rapporteren. Als het gaat om een van onze gesimuleerde phishing e-mails krijgt de gebruiker bericht dat de poging tot phishing correct is herkend. Een gerapporteerde e-mail die niet door ons is verzonden, wordt automatisch ter beoordeling doorgestuurd naar de IT-afdeling. Je mag zelf een adres voor het doorsturen van de mail kiezen. Neem bij vragen gerust contact met ons op.

Vereisten
Een van de volgende servers is vereist:

• Microsoft 365 for Business / Microsoft 365 for Education

• Exchange Server 2016 (alleen hybride), versie 15.1.544.27 (CU3) of hoger

Verder heb je als het goed is een manifestbestand in XML-indeling (sosafe-manifest.xml) ontvangen. Dat bestand heb je nodig voor de installatie. Heb je het bestand niet ontvangen, dan kun je het zelf in Sosafe Manager downloaden via: Phishing Report Button > Email Integrations > Phishing Report Button manifest.

Centrale implementatie van invoegtoepassingen moet zijn ingeschakeld (https://docs.microsoft.com/en-us/microsoft-365/admin/manage/centralized-deployment-of-add-ins?view=o365-worldwide )

Na installatie kan de knop in de volgende e-mailclients worden gebruikt:

• Microsoft 365 Outlook Web Access (OWA)

• Outlook voor Office MSO

• Outlook 2016 voor Windows (alleen in Klik-en-Klaar-installatie)

• Outlook 2016 voor Mac

• Outlook voor iOS

• Outlook voor Android

Installatie

Stap 1
Meld je aan bij het beheercentrum en klik op Beheer.

Stap 2
Klik op Alles weergeven op de linkerzijbalk en selecteer Instellingen (1) en vervolgens Geïntegreerde apps (2).

Stap 3
Klik op Aangepaste apps uploaden.

Stap 4
Selecteer de optie Manifestbestand (.xml) uploaden van apparaat (1) en klik op Bestand selecteren (2).
Er wordt een venster geopend waar je het verstrekte manifestbestand in .XML-indeling (sosafe-manifest.xml) kunt selecteren. Klik vervolgens op Openen.

Stap 5
Je moet de naam van het manifestbestand zien naast de knop Bladeren. Klik op Volgende. Het manifestbestand wordt snel verwerkt.

Stap 6
Selecteer de optie Hele organisatie. Klik op Volgende.

Stap 7
Je ziet nu het volgende bericht:

Klik op Volgende en in het daaropvolgende venster op Implementatie beëindigen. Wacht totdat de installatie is voltooid en klik op Gereed.
Opmerking: zodra je klaar bent met de bovenstaande stappen, wordt de invoegtoepassing binnen 24 uur aangeboden. Je kunt je het beste meteen afmelden bij je Microsoft Online-account en weer aanmelden. Kijk dan of je de invoegtoepassing kunt vinden op de manier die hieronder wordt beschreven. Is dat niet het geval, neem dan na 24 uur opnieuw een kijkje.
De invoegtoepassing SoSafe Phishing Reporting moet zichtbaar zijn in het overzicht Geïntegreerde apps (zie Installatie, stap 3):

Verwijderen
Wil je de knop niet meer gebruiken, dan zijn drie eenvoudige stappen voldoende om deze te verwijderen.
Stap 1
Open het overzicht Geïntegreerde apps (zie Installatie, stap 3). Klik op de invoegtoepassing SoSafe Phishing Reporting.

Stap 2
Er wordt een nieuw venster geopend. Klik op App verwijderen.

Stap 3
Klik op Ja, ik weet zeker dat ik de app en bijbehorende gegevens wil verwijderen (1) en klik vervolgens op Verwijderen (2).