Gebruikershandleiding van Phishing Report Button

Hier wordt beschreven hoe je de SoSafe Phishing Report Button, onze invoegtoepassing voor Outlook, in je mailprogramma gebruikt.
Met de Phishing Report Button kun je verdachte e-mails doorgeven als poging tot phishing. Als het gaat om een van de gesimuleerde phishing e-mails van SoSafe, ontvang je een bericht dat de mail deel uitmaakt van een simulatie en dat je deze poging tot phishing correct als zodanig hebt herkend. Een e-mail die niet door SoSafe is verzonden, wordt echter automatisch doorgestuurd naar je IT-afdeling. Daar kan worden nagegaan of de verdachte e-mail inderdaad deel uitmaakt van een cyberaanval.

Waar vind ik de Phishing Report Button?
Nadat je IT-afdeling de SoSafe Phishing Report Button heeft geïnstalleerd, staat deze rechtsboven in je Outlook-mailprogramma.

1st last.jpeg

Hoe gebruik ik de Phishing Report Button?
Als je een e-mail opent en denkt dat het om een poging tot phishing gaat, klik je op E-mail rapporteren. Er wordt een nieuw venster geopend.

2nd last.jpeg

In het nieuwe venster zie je een overzicht met het onderwerp en de naam en het adres van de afzender. Ook worden wat tips voor het herkennen van phishing pogingen gegeven. Als je op E-mail rapporteren klikt, zijn er twee mogelijke scenario's:

Eerste scenario: onze simulatie
De gerapporteerde e-mail maakt deel uit van een van onze gesimuleerde phishing aanvallen. Je hebt onze poging dus herkend. Goed gedaan!

3rd last.jpeg

Je kunt nu kiezen uit twee opties: Hints bekijken en Verwijderen en sluiten. Als je op Hints bekijken klikt, ga je naar onze leerpagina.

4th last.jpeg

Klik je op Sluiten, dan wordt de e-mail verwijderd uit je mailprogramma.

Tweede scenario: externe e-mail
De gerapporteerde e-mail maakt geen deel uit van onze phishing simulatie. In dit geval wordt de gerapporteerde e-mail doorgestuurd naar je IT-afdeling zodat de experts ernaar kunnen kijken. Wanneer je op Verwijderen en sluiten klikt, wordt de mogelijk schadelijke e-mail uit je inbox verwijderd.

5th last.jpeg