De kenmerken UPN en mail kunnen van elkaar verschillen

De volgende handleiding is alleen voor Azure AD-connecties met eenmalige aanmelding via SAML.
Als je onze phishing simulatie en e-learning via SAML gebruikt, dient het adres dat je Azure AD aan ons doorgeeft via SAML exact hetzelfde te zijn als dat in onze gebruikerslijst. Je doet dit als volgt:
Stap 1: Controleer of de SoSafe-gebruikerslijst het juiste kenmerk bevat.
Ga naar de gebruikerslijst van SoSafe en controleer of het een e-mailadres bevat waarop de gebruikers e-mails kunnen ontvangen.
Los dit op als dat niet het geval is:

1. Gebruik je een handmatige gebruikerslijst, dan doe je dat met een nieuwe Excel-import.

2. Als je alles inricht via Azure AD, kies dan het bijbehorende kenmerk en neem contact op met de supportmedewerkers van SoSafe om de juiste waarde te selecteren. Azure AD > Toepassing voor ondernemingen > Inrichten > Toegewezen kenmerken bewerken > Toewijzingen

3. image-20240216-113300.png
  4. image-20240216-113328.png

Stap 2: Hetzelfde kenmerk moet in de SAML-toepassing worden weergegeven.
Ga naar de Enterprise-toepassing van Azure AD die je voor SoSafe hebt gemaakt. Ga dan naar Eenmalige aanmelding > Vak 2 Kenmerken en claims > Bewerken

Vervang de waarde voor de claimnaam ‘Naam-ID’ door het kenmerk dat is ingericht in de gebruikerslijst van SoSafe:

Test de SSO-toegang.