Wat gebeurt er als ik onbedoeld mijn wachtwoord heb doorgegeven?

Bij sommige van onze phishing e-mails word je naar een speciale website doorgeleid. Daarop word je bijvoorbeeld gevraagd naar je Windows-wachtwoord. Wat je in deze velden ook invoert, we bewaren deze gegevens niet. Je hoeft je dus geen zorgen te maken. Onze server registreert alleen dat er informatie is ingevuld. Als onderdeel van de evaluatie van de phishing simulatie ontvangt je werkgever informatie over hoeveel invoervelden tijdens de simulatie zijn gebruikt. Maar je werkgever kan niet achterhalen welke werknemer de gegevens heeft ingevoerd. Werkgevers kunnen geen conclusies trekken over het gedrag van individuen.

Wel raden we in het algemeen aan dat je je wachtwoord meteen wijzigt als je vermoedt dat een echt invoerscherm is gemanipuleerd.

Onze websites met gesimuleerde phishing zijn volkomen veilig. Je kunt op deze schermen geen wachtwoord invoeren. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je wachtwoord in verkeerde handen terechtkomt via onze phishing simulatie.