Ik heb een van de phishing e-mails uit de simulatie beantwoord. Wordt mijn antwoord doorgestuurd naar SoSafe?

Ja, deze e-mails worden ontvangen door onze servers. Maar ze worden meteen volledig anoniem gemaakt en kunnen niet aan personen worden toegeschreven. We kijken alleen of een antwoord is verstuurd en of het een technische reactie (automatisch gegenereerd door je mailserver), een automatische afwezigheidsnotitie of een echt antwoord was.

Je werkgever krijgt een melding over hoe vaak een phishing e-mail is beantwoord. Maar het bedrijf weet niet wat de inhoud van de antwoorden is of welke gebruikers op de e-mails hebben gereageerd.